Tweedaagse intro-workshop Medische Apps Ontwikkelen

Basis programmeren

Deel 1 geeft je een basis in het programmeren middels de taal Swift.

Deel 2 verdiept deze basis en voegt interactie toe aan het programmeren.

Apps bouwen

Deel 3 leert je een beslissingsondersteunende app te maken in XCode middels drag & drop.

Deel 4 leert je een checklist te maken en combineert de grafische interface met onderliggende programmeercode.

Deel 5 leert je om een app te bouwen waarin je de camera en de email functionaliteit gebruikt. Hier zitten nieuwe functionaliteiten in, waarvoor je wat meer code zult overtypen. Is dat erg? Ik vind van niet…. het gaat uiteindelijk om het resultaat, en vaak zul je op Internet zoeken naar hoe je iets het beste kunt doen. Je hoeft het niet allemaal zelf uit te vinden. Zolang je maar (een beetje) begrijpt wat je aan het doen bent.

Vrije oefeningen

Als je bovenstaande oefeningen hebt afgerond, kun je een volgende uitdaging kiezen afhankelijk van het gewenste niveau. Hierbij is geen stap-voor-stap begeleiding aanwezig, maar wordt je uitgedaagd om zelf met een oplossing te komen. Maar wees gerust: vragen stellen mag nog steeds :-) En Google is your friend!

Makkelijk

Gebruik een Table View als navigatiestructuur om content in de vorm van PDF bestanden te laden in een Web View. Dit kan b.v. geschikt zijn om een app te maken met een verzameling aan afdelingsprotocollen. Deze korte instructie helpt je op weg!

Gemiddeld

Gebaseerd op de code uit Deel 2: maak een grafische variant op de BMI calculator waarin de gebruiker lengte en gewicht kan ingeven, en daarmee een BMI kan laten berekenen. Deze voorbeeldcode kan je helpen.

Moeilijk

Ontwikkel een uitbreiding op Deel 4 waarbij de Table View meerdere secties bevat en je per sectie (lees: per vraag) maar 1 goed antwoord kunt kiezen. Ter illustratie kun je de screenshots van mijn SAH DCI app bekijken, die doet dit. Dit is geschikt voor beslissingsondersteunende apps.

Enquete

Zou je me een plezier willen doen en deze vragenlijst willen invullen aan het eind van de cursus? Het kost circa 2 minuten.